20 juli 2024

Mode Webwinkel Ervaringen

De beste Mode Tips van het Web

Mannenkleding: vroeger en nu

In de wereld van mode is er veel veranderd voor mannen. We zien de opkomst van de metroseksuele man die niet vies is van shoppen en mannen die niet meer buiten staan te wachten voor de winkels wanneer hun vrouwen aan het shoppen zijn. Nee, tegenwoordig gaan mannen gewoon mee naar binnen en zoeken ze zelf ook iets leuks uit. Maar hoe was het vroeger en wat is het verschil met nu? In dit artikel bespreken we dit onderwerp kort bondig.

Vroeger

Vroeger zagen we dat mannen vaak naar de kleermaker moesten om hun kleding op maat te maken. Er was ook weinig variatie in de kleding die ze aanhadden. Naast een pak was er werkkleding, maar echte kleding om rondom huis te dragen of kleding om casual over straat te lopen was er nog niet echt. Je droeg de kleding die op dat moment in de mode was en variatie daarin was beperkt. Een pofbroek van tien jaar geleden stond gek bij de ‘Dandy’s’ van toen.

Nu

Dit beeld is gelukkig niet meer hetzelfde voor mannen. Natuurlijk kan het nog voorkomen dat mannen die erg lang zijn of juist erg kort, hun kleren op maat moeten laten maken. Maar over het algemeen is er voor de alledaagse man een zee aan variatie gekomen. Hierdoor is de metroseksuele man herrezen, deze komen er voor uit dat zij van stijl houden en het daarom niet gek vinden om even te gaan shoppen. Ook in de winkels zien we een verandering. Waar voorheen nauwelijks of geen modelijn voor mannen was zien we steeds grote afdelingen tot soms wel hele winkels voor mannen waar zij hun kleding kunnen kopen. Niet alleen winkels zijn zover gekomen, op het internet kunnen mannen ook herenkleding online bestellen. Dit kan bij winkels zoals suitable of andere dergelijke winkels die oneindige variatie hebben in kledij en gewaad.